KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Jasełka

21.12.2020

Jasełka

21.12.2020

Ze względu na zdalne nauczanie jasełka odbyły się w formie on-line. Uczniowie w swoich domach, wykonali dekoracje świąteczne i zaśpiewali kolędy oraz piosenki świąteczne, których przygotowaniem i koordynacją zajęła się pani Monika Posłajko. Były to między innymi kolędy: „Przybieżeli” do Betlejem ...

Życzenia Świąteczne

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę, aby świętowaniu w gronie najbliższych towarzyszyła wdzięczność i radość z tego, czym możecie obdarowywać innych i czym możecie zostać obdarowani. Niech wśród tych prezentów nie zabraknie uśmiechu, rozmowy, pokoju, życzliwości i wiary w człowieka.&...

Z głębokim żalem i smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci nauczycielki nasze szkoły Pani Małgorzaty Wysockiej. Straciliśmy niezwykle empatyczną, kochaną i kompetentną koleżankę, której obecność wśród nas zawsze wprowadzała dobry nastrój i chęć do pracy. W naszych sercach na zawsze pozostanie wspo...

Kartka do Św. Mikołaja

Dzień dobry, tak, tak, to już w niedzielę, dzień na który czekają nie tylko dzieci - Mikołajki . Samorząd Uczniowski klas 4-8, ogłasza konkurs plastyczny: Kartka do św. Mikołaja . Technika dowolna . Prace prześlijcie do 11.12.2020r. do opiekunów S.U. W poniedziałek 7.12.2020r. przypomnijmy Mikołajowi, że...

Obchody Dni Języków Obcych

Zapraszamy do wzięcia udziału w obchodach Dni języków Obcych . Proponujemy przygotowanie prezentacji w języku angielskim lub w języku niemieckim na 1 wybrany temat: Feste und Bräuche in Deutschland (entweder ein ausgewähltes Fest oder ein ausgewählter Brauch)  Święta i zwyczaje w Niemcz...

Światowy Dzień Muzyki

W dniu 1 października 2020 obchodzony był Światowy Dzień Muzyki. W ramach lekcji muzyki dzieci śpiewały piosenki o tematyce opisującej muzykę. Zostały też zorganizowane warsztaty graficzne wolontaryjne,  gdzie powstały plakaty dotyczące wiadomości o święcie muzyki a efektem były plakaty dotyczące Święta Muzyki. Wa...

Zmiany w organizacji roku szkolnego

W związku z podpisaniem Rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 27 listopada 2020r.zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczególnych rozwiązań w okresie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, informuję o ważny...

102 lata temu po 123 latach niewoli Rzeczpospolita Polska znowu pojawiła się na mapach Europy i świata. Nasz kraj na nowo stał się krajem wolnym i niepodległym. 11 Listopada to dzień bardzo ważny dla każdego Polaka. W tych wyjątkowych czasach zaprosiliśmy dzieci z klas I-III do obejrzenia prezentacji –„Co...

Światowy Dzień Origami

Dnia 23 października 2020 roku obchodziliśmy w Szkole Podstawowej Nr 110 w Łodzi Światowy Dzień Origami . Origami jest sztuką składania papieru, pochodzącą z Dalekiego Wschodu uczącą, w jaki sposób ze składanej kartki papieru, bez przecinania jej czy klejenia, wydobyć kształty zwierząt, kwiatów, dekoracji...

Ślubowanie pierwszoklasistów

Rozpoczęcie nauki w szkole jest ważnym momentem w życiu zarówno dziecka, jak i jego rodziców. Ogromne przeżycie stanowiło dla maluchów ślubowanie, które odbyło się w naszej szkole w dniu rozpoczęcia roku szkolnego - 1 września. Wszyscy pierwszoklasiści w obecności pana dyrektora, rodzic&oa...