KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Co roku - 1 października odbywa się Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia. W tym roku uczniowie przygotowali jesienne liście z przykładami z tabliczki mnożenia. Prace wywieszone są na tablicy w korytarzu naszej szkoły....

W minioną niedzielę odbył się w Łodzi Międzynarodowy Turniej Zapaśniczy Młodzików i Dzieci : Wielka Nagroda Łodzi - Master Cup Mistrzostwa Województwa Młodzików i Młodziczek w zapasach w stylu wolnym. Po dość ciężkich zmaganiach na macie, Filip  Małowski , uczeń klasy 5a, zdobył III miejsce, b...

Czy dysleksja to same kłopoty, czy też dar? Czy zmagając się z nią, można rozwijać swoje pasje, oddawać się swojemu hobby? Po spotkaniu w Klubie Nauczyciela, w którym poznaliśmy pasjonatów, entuzjastów i zapaleńców, wiemy na pewno, że dysleksja nie tylko nie stanowi przeszkody, ale wręc...

Szkoła Podstawowa nr 110 wraz z Polskim Towarzystwem Dysleksji Oddział w Łodzi zaprasza do czynnego udziału w XIX Europejskim Tygodniu Świadomości Dysleksji, który odbędzie się w dniach 4 - 10 października 2021 pod hasłem: „JESTEŚMY RÓŻNI- JESTEŚMY RAZEM” Celem działań podejmowanych w tym ...

Z okazji przypadającego w dniu 1 października Międzynarodowego Dnia Muzyki składamy wszystkim artystom muzykom życzenia wspaniałych koncertów, a melomanom życzymy niezapomnianych doznań muzycznych. Dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 110 przygotowały plakaty dotyczące tego święta pod okiem p. Moniki P...

Całoroczny konkurs świetlicowy – „Wzorowy świetlik” W konkursie na „Wzorowego świetlika” biorą udział wszystkie dzieci z klas I-III uczęszczające do świetlicy szkolnej. Konkurs trwa od września do czerwca bieżącego roku szkolnego. Cele konkursu: kształtowanie nawyków kultu...

Na stronie internetowej Kuratorium Oświaty w Łodzi (kuratorium.lodz.pl - zakładka KONKURSY WOJEWÓDZKIE 2021/2022) dostępne są pełne informacje na temat konkursów przedmiotowych organizowanych w roku szkolnym 2021/2022 dla uczniów kl. 4-8, dających uprawnienia laureatom do zwolnienia z wybranego egz...

W dniu 23 IX 2021 r., uczniowie klasy III a i III b  uczestniczyli w wycieczce do ZOO w Łodzi. Na wycieczkę pojechali busem, bilety wstępu refundowało TPD. Uczniowie spacerowali wyznaczonymi trasami, odczytując informacje dotyczące zwierząt - gatunek, sposoby odżywiania, pochodzenie( środowisko naturalne). Wykazyw...