KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Tydzień Patriotyczny

W ramach Tygodnia Patriotycznego podjęliśmy wiele zadań: popularyzujących wiedzę o świętach narodowych, uczących szacunku do symboli narodowych i kształtujących postawy patriotyczne . W tym obszarze: klasy w nauczania wczesnoszkolnego ; oglądały prezentacje, śpiewały piosenki, czytały wiersze  Kl...

Rekrutacja

27.04.2021
Rekrutacja

Rekrutacja

27.04.2021

Rekrutacja  do klas pierwszych na rok szkolny 2021/2022 rozpocznie się 4 maja i potrwa do 2 czerwca 2021r.- odbywać się będzie w formie elektronicznej. Z uwagi na COVID-19, rodzice składają poprzez system elektroniczny zgłoszenia lub wnioski o przyjęcie dziecka do szkoły wraz z niezbędnymi dokumentami. Logowanie d...

Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich

Dnia 25.04.2021r. pojawiło się ogłoszenie (Ewy Karkowskiej) w dzienniku Librus z regulaminem konkursu plastycznego, pt: „Zakładka do książki” skierowana do uczniów klas 1-3. Czas trwania konkursu do 24.05.2021r . Rozstrzygnięcie odbędzie się w trybie stacjonarnym przez powołaną komisję, według wyty...

23 kwietnia - Dzień Książki i Praw Autorskich

W sytuacji, gdy w rok od wybuchu pandemii większość szkół na całym świecie jest częściowo lub całkowicie zamknięta, co drugi młody człowiek nie ma dostępu do jakiejkolwiek zorganizowanej formy edukacji, a wszyscy ludzie zmuszeni są ograniczać czas spędzany poza murami własnego mieszkania, książka, bardziej niż k...

Szkolny Dzień Zdrowia

Z okazji Szkolnego Dnia Zdrowia dzieci ze świetlicy wzięły udział w VII edycji konkursu Mistrz Recyklingu i Przyjaciele . Konkurs miał na celu kształtowanie prawidłowych postaw proekologicznych zmierzających do selektywnej zbiórki, odzysku i recyklingu odpadów z gospodarstw domowych ze szczególnym ...

Tydzień Kultury Ludowej

    Z kulturą ludową spotykamy się także w teatrze. Polski Teatr Narodowy powstał w XVIII wieku. Prezentację na jego temat, przygotował Julek Lewandowski z VI b . Poznamy twórcę teatru- Wojciecha Bogusławskiego i sztukę, która wstrząsnęła Polakami w tamtym czasie pt. "Cud mniema...

Gratulacje

11.03.2021
Gratulacje

Gratulacje

11.03.2021

Gratulacje dla Macieja Słowiańskiego ucznia klasy IV b z okazji osiągniętego wyniku: Mistrzostwo Województwa Łódzkiego w zapasach  w stylu wolnym . Oby następne lata przyniosły kolejne sukcesy, a upór i pasja nie słabły. Twój upór i motywacja zostały uhonorowane. Niech pasja do s...

Gratulacje

08.03.2021
Gratulacje

Gratulacje

08.03.2021

Miło nam poinformować, że Filip Małowski , uczeń klasy 4a, zajął II miejsce w turnieju Mistrzostw Województwa Łódzkiego w zapasach . Sukces tym większy, że zdobyty w wyższej wiekowo kategorii. Filip, gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów. Jesteśmy z Ciebie dumni....

Gratulacje

19.02.2021
Gratulacje

Gratulacje

19.02.2021

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 110 w Łodzi  oraz społeczność szkolna  składają serdeczne gratulacje  dla Macieja Słowiańskiego ucznia klasy IV b  za otrzymane stypendium sportowe Rady Miasta Zgierza przyznanego za wybitne osiągnięcia sportowe. Jednocześnie życzymy dalszych wspaniałych sukcesó...

Ogólnopolski Konkurs "Orzeł Informatyczny"

Z radością informujemy, że znane są już wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Orzeł Informatyczny online. Uczestnicy tegorocznej edycji wykazali się dużą wiedzą, uzyskując bardzo wysokie wyniki. Z tego powodu pragniemy złożyć gratulacje wszystkim uczniom, którzy postanowili wziąć udział w konkursie, wykazując s...