KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia

Kartka do Św. Mikołaja

Dzień dobry, tak, tak, to już w niedzielę, dzień na który czekają nie tylko dzieci - Mikołajki . Samorząd Uczniowski klas 4-8, ogłasza konkurs plastyczny: Kartka do św. Mikołaja . Technika dowolna . Prace prześlijcie do 11.12.2020r. do opiekunów S.U. W poniedziałek 7.12.2020r. przypomnijmy Mikołajowi, że...

Uczniowie klas 3-8 w ciągu dwóch tygodni stworzyli wspaniałe prezentacje w języku angielskim i języku niemieckim w ramach corocznych obchodów Dni Języków Obcych. Tematyka prezentacji obejmowała święta i zwyczaje oraz zabytki jakie zobaczymy w Wielkiej Brytanii i Niemczech. Pałac w Buckingham, najwy...

Wspólne śpiewanie Hymnu z okazji 11 listopada

W dniu 10.11.2020 o godzinie 11.11 cała szkoła przystąpiła do odśpiewania Hymnu Polski . Uczniowie byli przygotowani przez nauczycielkę muzyki p. Monikę Posłajko do zaprezentowania hymnu on-line. Na zajęciach chóru ponadto uczniowie uczyli się piosenek patriotycznych, dotyczących Odzyskania przez Polskę Niepodle...

102 lata temu po 123 latach niewoli Rzeczpospolita Polska znowu pojawiła się na mapach Europy i świata. Nasz kraj na nowo stał się krajem wolnym i niepodległym . 11 Listopada to dzień bardzo ważny dla każdego Polaka. W tych wyjątkowych czasach zaprosiliśmy dzieci z  klas  I-III do obejrzenia prezentacji  ...

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

20 listopada jest Międzynarodowym Dniem Praw Dziecka. Święto to obchodzono w naszej szkole  od 16- 20 listopada. Podczas tygodnia Międzynarodowego Dnia Praw Dziecka, odbywały się dyskusje na temat praw dziecka, zapoznawano się z prezentacjami multimedialnymi , filmami, utrwalano prawa dziecka słuchając piosenk...

Światowy Dzień Muzyki

W dniu 1 października 2020 obchodzony był Światowy Dzień Muzyki. W ramach lekcji muzyki dzieci śpiewały piosenki o tematyce opisującej muzykę. Zostały też zorganizowane warsztaty graficzne wolontaryjne,  gdzie powstały plakaty dotyczące wiadomości o święcie muzyki a efektem były plakaty dotyczące Święta Muzyki. Wa...

Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia

Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia przypadał na 2 października 2020r, uczniowie klas 4 przygotowali prezentacje na temat tabliczki mnożenia. Wszystkie prezentacje były inne ale każda z nich była wyjątkowa. Uczniowie wymyślali sposoby szybkiej nauki tabliczki mnożenia jak również gry i zabawy związane z mnożeniem....

Ślubowanie pierwszoklasistów

Rozpoczęcie nauki w szkole jest ważnym momentem w życiu zarówno dziecka, jak i jego rodziców. Ogromne przeżycie stanowiło dla maluchów ślubowanie, które odbyło się w naszej szkole w dniu rozpoczęcia roku szkolnego - 1 września. Wszyscy pierwszoklasiści w obecności pana dyrektora, rodzic&oa...